REIWAG-Radnici na higijenskom državanju obavljaju veličanstven posao

Die Presse, PEOPLE & BUSINESS

Radnice među kojima je i Zlata Demirović trenutno rade u otežanim uslovima u hermetički zatvorenim staračkim domovima

Sve površine se čiste i dezinfikuju.

(sve fotografije: REIWAG)

Junacima današnje promenjene svakodnevice pripadaju i radnici higijenskog održavanja koji prvenstveno u bolnicama i staračkim domovima obavljaju svoje zadatke u otežanim uslovima, ponekad i uz znatno veći rizik.

Firma REIWAG Facility Services, osnovana 1903 godine, se može pozvati na više od 100 godina iskustva u ovom području. Firma REIWAG Facility Services nudi celovita rešenja za čišćenje svih unutrašnjih i spoljašnjih prostora, bilo da se radi o zgradama, trgovačkim centrima, industrijskim postrojenjima, bolnicama ili staračkim domovima. Radnici su već duže vreme dobro obučeni, poznaju sve potrebne mere higijenskog održavanja i profesionalno ih provode, iz dana u dan.

"Divimo se našim zaposlenima koji uspevaju nastaviti raditi kao i pre", kaže izvršni direktor REIWAG-a g. Viktor Wagner o trenutnoj situaciji svojih radnika. U krizi je primetio da se ugled radnika higijenskog održavanja poboljšava, tema čistoće sada je važnija nego pre. "Mi smo već ranije propagirali i upućivali na intenzivno pranje ruku. Skoro niko ne veruje koliko je važno pranje ruku u trajanju od 30 sekundi", kaže g. Viktor Wagner, koji se posebno ponossi svojim zaposlenima ovih dana, koji svakodnevno rade u teškim uslovima.

Jedna od tih heroina svakodnevnice je gospođa Zlata Demirović. Ona je radnica firme REIWAG Facility Services od juna 2013.godine.Ona je napredovala od radnice higijenskog održavanja do poslovođe održavanja u staračkom domu i odgovorna je za 15 radnika. Sa svojim timom trenutno čisti starački dom Laaerberg u znatno otežanim uslovima. Dom u Laaerbergu trenutno je hermetički zatvoren, pa čak nisu dozvoljene ni posete rodbine u domu kako bi se izbegao rizik od infekcije korisnika, koji bez sumnje pripadaju visokorizičnoj grupi. Tužni primeri iz nekoliko zemalja s visokom stopom smrtnosti dokazali su ispravnost ovih mera. Gospođa Fatima Dizdarić, menadžerka REIWAG-a zadužena za održavanje u staračkim i dečjim domovima, već nekoliko nedelja sa svojim zaposlenima takođe daje znatan doprinos kako bi zajedničkim snagama korona kriza bila uspešno savladana.

 

PEOPLE & BUSINESS
Izdavačka kuća "Die Presse" Verlags-Gesellschaft m.b.H. & CoKG

Koordinator: Caroline Tanzer
E-Mail: caroline.tanzer@diepresse.com
Telefon: +43/(0)1/514 14 323