REIWAG je preuzeo većinski udeo

REIWAG je preuzeo većinski udeo vodećeg menadžera imovine Atrium d.o.o. u Srbiji.

REIWAG Faciliti Services GmbH, sa sedištem u Beču, je krajem 2022. godine kupio 64% ​​akcija u Atrium-u, pružaocu usluga nekretninama.

 

Novo partnerstvo će omogućiti značajan rast usluga REIWAG-a u Srbiji i unaprediti mogućnosti kompanije u uslugama vezanim za nekretnine kao što su posredovanje, upravljanje objektima, usluge čišćenja i tehničko održavanje.

 

Preko REIWAG-ovog većinskog udela, Atrium dobija pristup centrima znanja i mogućnostima za obuku, kao i REIWAG-ovu stratešku saradnju sa LIONSBOT-om, vodećim svetskim proizvođačem robota za čišćenje proizvedenih u Singapuru.

 

REIWAG je austrijska kompanija u porodičnom vlasništvu I finansirala je 89,5 miliona evra kapitala sa godišnjom prodajom u 2022. i više od 3.000 zaposlenih.

 

Trenutno se u Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Rumuniji i Srbiji dnevno servisira skoro 7,1 miliona m/2.

 

Atrium je integrisani provajder usluga nekretninama osnovan 2005. godine od strane Romana Klota. Kompanija trenutno zapošljava više od 300 ljudi i upravlja luksuznim velikim poslovnim i stambenim objektima kao što su Belgrade Vaterfront, Galerija Shopping Mall i Belgrade Office Park. Kompanija je takođe među prvima dobila licencu za upravljanje objektima u Srbiji.